Testdesignteknik: Andre gode teknikker

Specifikationsbaseret testdesignteknik

Med denne testdesignteknik laver du dine test cases ud fra forretningsscenarier, der fx kan være beskrevet i form at user stories eller use cases. Happy day scenariet bliver typisk dækket helt af sig selv (som det også blev i ovenstående unit tests), men husk at tjekke om der findes andre forretningsscenarier i din kravspecifikation. De fleste kan du nemlig med fordel lave test cases (og unit tests) ud fra.

Negativ test

Formålet med denne testdesignteknik er at fremprovokere fejl i applikationen. Som udvikler kan du bruge teknikken til at designe test cases, hvor du fx får din mockede API til smide en exception. Så kan du i din test verificere, at din metode håndterer exceptions efter hensigten.

Fejlgætning

Med denne testdesignteknik laver du dine test cases ud fra din intuition og erfaring med lignende programmer og teknologier.
  Hvis du ved, at der typisk opstår fejl i en bestemt slags komponent, så brug din erfaring til at lave unit test(s), der vil fange den type fejl. Og hvis din mavefornemmelse siger dig, at implementeringen af en bestemt funktionalitet meget vil kunne resultere i en fejl, så brug din intuition til at lave unit test(s), der vil fange den type fejl.
  Lad være med at overdrive brugen af denne teknik, fordi den virker som den nemmeste og måske stemmer overens med, hvordan du indtil nu har designet dine unit tests. Den er et godt supplement og bliver endnu bedre i takt med at din test erfaring vokser, men den er ikke hensigtsmæssig som den eneste testdesignteknik. Et vigtigt formål med vores unit tests er jo bl.a. at dokumentere, at applikationen kan håndtere de forskellige scenarier, som vi med rimelig kan forvente, at den skal håndtere.

Andre teknikker

Der findes selvfølgelig andre testdesignteknikker. Du er godt hjulpet på vej med de testdesignteknikker, som jeg har nævnt i denne guide, men hvis testdesign har fanget din interesse, synes jeg så absolut, at du skal kigge mere på de andre testdesignteknikker, der er derude.
  Jeg kan blandt andet anbefale Pairwise Testing, hvis du skal teste kombinationer af parametre, der alle kan have forskellige værdier. Du kan finde mange forskellige slags værktøjer til Pairwise Testing, der alle hjælper dig med at generere det mindst mulige antal test cases, som du skal bruge til at dække de mulige kombinationer. Pairwise Testing eller All-pairs testing er god til at finde fejl i kombinationer og bruges ofte i kritiske systemer, hvor en god test dækning er et krav, og mængden af nødvendige test cases virker uoverskuelig.

The end

Mange tak fordi du læste med! Du er altid velkommen til at komme med et spørgsmål eller en bemærkning i kommentar feltet, og så vil jeg svare hurtigst muligt.

Del 14: Testdesignteknik: Andre gode teknikker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar