En udviklers guide til software test

Intro 

Det bliver hurtigt en svær og kedelig opgave at teste, hvis du ikke ved, hvorfor du tester. Hvis du heller ikke ved, hvordan du giver et kvalificeret bud på, hvor meget, hvordan og hvor i din applikation du skal bruge dine (ofte begrænsede) test ressourcer, så får du hurtigt opfattelsen af, at test er spild af tid.

Jeg er uddannet softwareudvikler og har arbejdet som både softwareudvikler og tester. Jeg startede som udvikler, men jeg blev hurtigt draget af software test og processen fra et forretningsbehov til en virkende applikation, der (forhåbentligt) imødekommer dette behov. Jeg brugte derfor to år på at arbejde som software tester og få den første test cerificering (ISTQB Certified Tester Foundation Level). Jeg lærte utroligt meget om test, kvalitetssikring og udviklingsprocessen generelt. Jeg arbejder igen som udvikler, men jeg har taget test perspektivet med mig, og det vil jeg meget gerne dele med andre test interesserede udviklere.

For at skabe en fælles forståelse af software test vil jeg gerne starte med nogle afsnit om grundprincipperne i software test. Jeg vil efterfølgende komme ind på unit testing (med C# og Visual Studio), Moq, TDD og konkrete testdesignteknikker. Hvis du nu sidder og overvejer at skippe den første del af denne guide og springe direkte til den næste, så tag imod et godt råd: “Lad være”. Unit testing, Moq, TDD og testdesignteknikker er gode værktøjer, men uden den fornødne viden om hvorfor og hvordan du skal bruge dem, rammer du ikke hovedet på sømmet men ender i stedet med en blå negl.

Ved at læse hele guiden igennem håber jeg du opnår nedenstående fordele, som du kan tage med dig og få gavn af i fremtidige projekter.

  • En god forståelse af software test forbedrer din kode allerede, mens du skriver den.
  • Kendskab til et par gode testdesignteknikker sparer dig tid, når du skal skrive dine unit tests.
  • Brug af TDD giver dig et konkret mål for implementeringen af en given funktionalitet, og du vil opleve, at du kan skrive bedre kode hurtigere end du kunne før, og at du får flere wins undervejs. 
Velkommen til en udviklers guide til software test, jeg håber, at du slutter din læsning med et andet syn på test end du havde, da du startede!

Alt kode i denne serie af indlæg kan findes på min Github profil:

Fortsættes...

Intro: En udviklers guide til software test
Del 1: Formålet med test

Ingen kommentarer:

Send en kommentar